Modellen innebär att kunden får tillgång till ett ännu bättre CRM system än tidigare - detta ger kunden en bättre upplevelse och större möjlighet att utveckla deras Företag. Den nya modellen innebär att Upsales får en direkt affärsrelation till de cirka 2000 befintliga kunder som idag nyttjar Upsales genom Fortnox. Den gemensamma produkten Fortnox CRM kommer gradvis att fasas ut i takt med att kunderna övergår till Upsales CRM.

Avtalet kommer ha en långsiktig positiv påverkan för Upsales, genom möjlighet att erbjuda fler smarta tjänster till kunderna som gör att de kan få en ännu bättre upplevelse av sitt CRM. Upsales CRM kommer fortsättningsvis kunna köpas via Fortnox App market som är en plattform för kunden att kunna addera saker till sitt Fortnox konto. Upsales resultat påverkas inte i det korta perspektivet, då det nya avtalet fortsatt har en intäktsfördelning avseende befintliga licenser.

Kommentar från Upsales VD Daniel Wikberg:
“Vi är supernöjda med vårt samarbete med Fortnox och med denna överenskommelse. Fortnox är ledande i sitt segment och har skapat en kvalitetsprodukt och lösningar som har en särställning på marknaden. Att vara samarbetspartner med dem, är helt rätt för oss. Den nya överenskommelsen bevarar styrkan i vårt samarbete med Fortnox, samtidigt som vi kan jobba direkt med dessa kunder och erbjuda dem möjlighet att ta del av hela värdet i Upsales plattform.”
 

Daniel Wikberg

CEO
dwikberg@upsales.com

Om Upsales Technology AB (publ)

Upsales utvecklar, marknadsför och säljer en molnbaserad mjukvara, SaaS, för CRM, Marketing automation och analys. Genom att integrera försäljning och marknadsföring kan Upsales kunder effektivisera sälj- och marknadsprocesser för att uppnå snabbare tillväxt. Upsales analysverktyg hjälper kunden att få bättre insyn i affären och kan härleda intäkter till specifika marknadsinsatser. Upsales kunder är B2B-företag och den primära målgruppen är små och medelstora företag. Idag har Upsales drygt 800 kunder där de främsta kundvertikalerna är IT & mjukvara, tjänsteföretag, media och finansiella tjänster. Bolaget har cirka 60 anställda och huvudkontor i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank. Kontaktuppgifter: certifiedadviser@penser.se alt: 08-463 80 00