Webinar om Upsales Event

Kraftfull eventhantering och automation direkt i er CRM och Marketing Automation plattform

 

 

För att anordna ett lyckat event krävs oftast god och detaljrik planering - ibland under lång tid i förväg. Vid till exempel kundevent, seminarium, kurser eller konferens är det många saker att tänka på; det ska bokas lokal, göras budget, bokas eventuell catering och viktigast av allt för att få folk att komma dit så ska det skapas inbjudningar, spridning av eventet och sen ha stenkoll på vilka som anmält sig. 

 

Med vår eventmodul kan du förenkla hantering av events och fokusera på att skapa leads och skippa att göra om samma sak om och om igen. Du vet, skapa inbjudningar, påminnelser, tack-för-att-du-kom-mail, landningssidor, formulär, annonskampanjer.. Du förstår nog, listan är lång. Med Upsales Events har vi automatiserat allt detta åt er.

 

Led kontakter till dina anmälningsformulär och landningssidor med automatiserade resurser som riktad online-annonsering (ABM), formulär och landningssidor, automatiserade emails, sociala medier och sms. Och väl på eventdagen håll enkelt koll på vilka som kom genom Upsales Event Check-in mode.

 

Efter ert event är det viktigt att utvärdera för att skapa fler framgångsrika events.  Upsales Events ger dig klara insikter om vad som faktiskt fungerade och på samma gång koppla samman dig med de personer som kom på ditt event.

 

Varmt välkommen att lyssna på ovan webinar där vi går igenom hur ni kan arbeta med Upsales för att effektivisera er eventhantering och skapa lyckade event.