Sälj och Marknad som samarbetande funktion

Marknad och sälj behöver bli mer samarbetande funktioner som stödjer kundresan. Detta inbegriper processer, KPIer, infrastruktur och ledarskap. Företag som lyckas med detta visar konsekvent bättre tillväxt och lönsamhet.

Välkommen till frukostseminarium om Sälj och Marknad som samarbetande funktion

Försäljnings- och marknadsavdelningar har länge haft ett komplicerat förhållande till varandra. Ofta mäts de på olika saker med olika perspektiv och tidslinjer. Sälj tycker att marknad ska leverera bättre leads och marknad tycker att sälj ska vara mindre kortsiktiga. 

Mot bakgrund av det senaste årtiondets drastiska förändring av köpbeteenden inom B2B är behovet av samarbete mellan dessa avdelningar kanske starkare än någonsin. I detta seminarium går vi igenom hur marknads- och säljchef kan bli bättre vänner och hur du som VD kan använda målstyrning, process och infrastruktur som redskap för att skapa rätt förutsättningar. 

 

  • Ändrade köpbeteenden ställer nya krav på marknadsbearbetningen
  • Typiska konfliktområden mellan marknad och sälj
  • Skapa ett ”kontrakt” för överlämning och återkoppling
  • Riv hinder med en integrerad process och infrastruktur
  • Uppnå synergier med gemensamma KPIer som driver försäljning

 

Seminariet vänder sig till dig som är VD eller liknande roll med ansvar för samordning av marknadsföring och försäljning. Om du är marknads- eller säljchef är du givetvis också välkommen men ta gärna med dig din marknads- eller säljchefskollega så att ni båda får ta del av informationen.

Observera att detta seminarium hålls vid flera tillfällen under våren. Om just denna tidpunkt inte passar så kan du kika under fliken seminarier för fler tillfällen. Där hittar du också seminarier om andra teman.

 

Inte i Stockholm? Seminariet sänds också live.