Säljarens roll i det nya B2B landskapet

Stort fokus har de senaste åren lagts på att beskriva hur marknadsfunktionen behövt ställa om för att möta den nya informerade B2B köparen. Men vad händer på säljsidan? Hur behöver säljare och säljchef ställa om? Kommer säljare som yrke finnas kvar?

Välkommen till seminarium om säljarens roll i det nya B2B landskapet

 

Köpbeteendet inom B2B har förändrats radikalt det senaste decenniet. Köpare är idag mycket mindre benägna att ta förutsättningslösa möten eller ens ta emot telefonsamtal. Istället görs egna efterforskningar, i huvudsak på internet och i det egna nätverket. En betydande del av B2B köparens väg mot köp består i att utbilda sig för att kunna fatta ett välgrundat köpbeslut.

 

Som säljare behöver man snabbt kunna anpassa sig till rådande läge. En klassisk företagspresentation kanske inte duger längre. Ofta vill köparen fortsätta sin informationsinsamling och ser säljaren som branschexpert. Lever man inte upp till det, kan frustration skapas och trovärdighet snabbt tappas.

 

I detta seminarium går vi igenom hur köpresan inom B2B har förändrats och hur säljarens roll bör utvecklas för att möta den nya informerade köparen.

 

  • Förändrade maktförhållanden mellan köpare och säljare
  • Hur ser B2B köparen på säljarens roll i kundresan
  • Informerade köpare kräver informerade säljare
  • Relevanta nyckeltal och styrning av den nya tidens säljkår

 

Seminariet vänder sig i huvudsak till dig som säljchef och säljare. Men ta gärna med dig din marknadschefskollega om du vill, så får ni förhoppningsvis ännu större utväxling av seminariet.

 

Inte i Stockholm? Seminariet sänds också live.