Hur kan man använda innehåll för att få fler nyhetsbrevsprenumeranter?

För att skapa en automatiserad marknadsmotor i världsklass behöver man driva trafik från en rad olika kanaler och nå rätt målgrupp i rätt fas med anpassat innehåll. För marknadsförare är e-postmarknadsföring fortfarande en av de viktigaste kanalerna för att driva trafik.

Vi postade en artikel för några veckor sedan ”Så minskar ni avregisteringar från era e-postutskick”. Där skrev vi bland annat att det är svårare att få nya kontakter än att behålla befintliga. Men er e-postlista kommer att minskas successivt om ni inte genererar nya prenumeranter löpande. Så hur går man egentligen tillväga om man vill få fler prenumeranter till sitt nyhetsbrev?

I denna artikel har vi bjudit in Albin Sandberg – SEO-specialist på den digitala marknadsföringsbyrån Adsight – för att berätta mer om hur ni kan använda innehåll för att få fler nyhetsbrevsprenumeranter.

 

Nyhetsbrev som försäljningskanal

Det är ingen hemlighet att nyhetsbrev genererar ökade intäkter. Eller för att vara mer korrekt – de skapar de relationer som leder fram till fler försäljningar.

Dagens digitala landskap har nämligen medfört att kunder är allt lojalare mot de varumärken som de känner förtroende för. Det är också just därför som nyhetsbrevets relationsbyggande egenskaper har gjort det till en av dagens mest effektiva marknadsföringskanaler. 

Om du vill få fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev – och öka dina intäkter – kan du med fördel använda nedanstående tips.

 

Best practice: Så får ni fler prenumeranter till era nyhetsbrev

  

Nyhetsbrev och innehåll på din webbplats går hand i hand. Med hjälp av innehåll kan du nämligen förbättra dina positioner i sökmotorerna, vilket med stor sannolikhet resulterar i mer trafik till din webbplats. Med andra ord fler potentiella prenumeranter till ditt nyhetsbrev.

 

Det räcker dock inte med att publicera vilken typ av innehåll som helst. För att lyckas gäller det att kontinuerligt publicera bra innehåll som tilltalar både användare och sökmotorer. Något som är lättare sagt än gjort. Här följer fem tips för att lyckas med denna uppgift:

 

1. Implementera en kunskapsbank

 

Om du redan arbetar med e-postmarknadsföring är du troligtvis väl medveten om hur viktigt det är med kontinuitet. Det måste löpande skickas ut färska nyhetsbrev. På samma sätt bör du betrakta innehåll på din webbplats. Såväl användare som sökmotorer gillar aktuellt innehåll.

 

På många webbplatser saknar man däremot en plats där man löpande kan publicera innehåll utan att det känns konstlat. Mitt första tips är därför att implementera en kunskapsbank (likt denna) på din webbplats.

 

2. Lär känna er målgrupp

 

Att lära känna sin målgrupp är a och o inom alla marknadsföringssammanhang. Detsamma gäller här. Det gäller att förstå vilken typ av innehåll som engagerar dina webbplatsbesökare och vilka ämnen som får dem att prenumerera på ditt nyhetsbrev.

 

Troligtvis besitter du redan mycket användarbar data från Upsales, vilken kan användas när det är dags att producera innehåll till din kunskapsbank. Ni kan även komplettera med information från  Google Analytics för att analysera vilka webbsidor som genererar flest besök och sign-ups. Hämta inspiration från dessa.

 

3. Fokusera på nyckelord

 

För att frambringa bästa möjliga placeringar och mesta möjliga trafik från sökmotorerna, gäller det att fokusera på särskilda nyckelord. Även kallat sökord. Med andra ord sådant som användare söker på i sökmotorerna.

Ett bra tips är att använda Googles Sökordsplanerare – ett kostnadsfritt verktyg för dig som använder Google Ads (tidigare Adwords). Skriv enkelt in det ämne som du vet har engagerat dina besökare tidigare och du får förslag på hundratals relaterade ord. Du får också tillgång till annan data som antalet sökningar per månad.

 

4. Sätt pennan till pappret

 

När du väl vet vad som engagerar dina webbplatsbesökare och vilka nyckelord du ska fokusera på, är det dags att sätta pennan till pappret. Eller mer troligt fingrarna till tangentbordet.

 

5. Var konsekvent

 

Sist men inte minst vill jag påminna dig att vara konsekvent med textpubliceringen. Genom att kontinuerligt uppdatera din kunskapsbank med nyckelordsdrivet och engagerande innehåll ökar chanserna att fler potentiella prenumeranter hittar till din webbplats!