Release: Rapportcenter

Nu är det enklare än någonsin att följa upp sin försäljning med Upsales egna rapportcenter 

Laddat med ett urval standardrapporter som t.ex försäljning, affärsmöjligheter, aktiviteter och möten är det smidigare än någonsin att ha koll på allt som sker i Upsales. Med grupperingar och filter kan du själv välja hur du vill visa t.ex försäljning per användare, företag, kampanj med flera.

Kom igång direkt genom att klicka på ”Uppföljning” i Upsales huvudmeny:

Med nåra enkla klick kan du utforma just din rapport och för att enkelt komma åt den, spara som din favorit. Eller varför inte exportera den direkt till excel?

Välj mellan olika standardrapporter

Börja med att välja vilken typ av rapport du ska skapa:

  •  Försäljning 
  •  Pipeline 
  •  Möten 
  •  Aktiviteter 

Hur er data presenteras är redan färdigt, så det är upp till er vilken information som ska visas. Detta gör ni enklast genom filtrering, men även genom så kallad gruppering. I t.ex försäljningsrapporten kan ni gruppera via månad för att se försäljningen per månad. Det finns såklart även gruppering via företag, användare, kvarttal, etc.  

Psst! Alla rapporter är interaktiva, klicka på en rad för att se detaljerad information om ordrar, affärsmöjligheter osv. 

För en mer detaljerad genomgång hur varje rapport fungerar, se till att kolla in våra guider (länk). 

 

Generellt om uppdateringen

Som vanligt har vi även löst diverse buggar och mindre problem. Kom ihåg att efter varje uppdatering rapporterar vi till alla användare som anmält en bugg för att meddela er om att den är löst. Om ni inte får ett sådant meddelande beror det på att vi inte har löst ert ärende ännu.

Vill ni lära er mer om rapportcentret? Ring vår support: 08-505 806 00.

Happy charting!