B2B-annonser + content marketing = perfect match

Content marketing bygger på människans uråldriga instinkt att lyssna till bra historier, vår förmåga att minnas bra historier och vem som berättat historierna.

Denna sorts annonsering utgår från vad mottagaren vill lyssna på.

Tips: Fråga dig vad behöver mina kunder? Vad vill de ha eller veta?

Målet är att bjuda på något intressant och användbart för att påverka kundernas vilja att förknippa dig med detta och leda vidare till framtida affärer.

Här är tre sätt att tänka när du tar fram din annons. Vi tänker oss att du bedriver en verksamhet som erbjuder kaffe till företag. 

1. Riktad varumärkesannonsering

Att använda associationer är ett gammalt knep men kan i riktade annonser laddas med högre värde. Bilder på människor som dricker ert kaffe i kontorsmiljö med publiceras med syftet att bygga upp just den känsla kring ditt varumärke. Människorna kan koppla av med en fika, vara i en verkstad eller umgås vid din kaffeautomat. Det är som att berätta en historia med bilder för att skapa den känsla du vill att man ska få kring ert kaffe. Med riktad annonsering blir varumärkesannonseringen vassare och mindre slentrianmässig, men gör det även möjlig för små och medelstora företag att genomföra kampanjer.

Tips

  • ”Eko-kaffet som får fordonsindustrin att rulla snabbare” som en kampanj mot en specifik bransch.” Genom att tilltala kunden eller branschen direkt i varumärkesannonsen blir den mer personlig för kunden.
  • I riktade banners mot ett eller flera företag kan du ha bilder på personer som dricker kaffe i miljöer liknande de som dina kunder arbetar i. Eller ännu bättre, använd bilder på dina medarbetare som kunderna känner igen och redan har en relation med. 

2. Riktad content marketing

Content marketing är lite av gamla tiders produktannonsering med en twist. Genom att lyfta fram kaffets kvalité ex ”100 procent ekologiska och nyskördade arabicabönor” och maskinens eminenta förmåga att skapa det godaste kaffet pekar du på den kvalité, service och omsorg som de företag som beställer av dig får. Denna annonsering kan laddas med högre värde i riktade annonser.

Tips

  • ”Ekologiskt kaffe från Brasilien med direktleverans till Jönköping.” I en kampanj mot denna region.
  • ”Färskt eko-kaffe till Åsögatan på Södermalm levereras nu.” Om du vill rikta annonsen mot ett enda företag i syfte att vårda en speciellt stor och viktig kund som ska förnya avtalet med dig.
  • ”Läs om IT-företagen som bojkottar vanligt kaffe.” I en riktad bransch-kampanj för ditt eko-kaffe, med länk till kunder som har valt eko-kaffe. .

3. Riktad brand journalism

Här berättar du storys om kaffe som upplyser kunderna rent allmänt om nyttan av produkten. Historier utanför ditt eget varumärke som ger värdefulla kunskaper. Tänk igenom vilka oväntade perspektiv som finns kring din produkt/tjänst som kunderna skulle gilla att höra när ni pratar i fikarummet. Här kan du våga ha en ännu lösare koppling till produkten om du tycker informationen är så stark och ökar kunskapsnivån hos kunden så att denne handlar av dig.

Tips

  •  ”Fråga: vad innehåller mineraler, vitaminer och fibrer och antioxidanter? ”Svar: Kaffe.” Klicka och se hur många år yngre du blir med tre koppar kaffe om dagen.
  •  ”Robusta har dubbelt så mycket koffein som Arabica.” ”Klicka och se vad som passar dina vanor bäst

Sammanfattning utmaningen

Content marketing låter tekniskt och automatiskt, men egentligen handlar det om att berätta bra historier. Utmaningen ligger i att vara intressant, relevant och komma upp med storys på ett nytt sätt så de blir relevanta för just din målgrupp.

Det behöver inte vara så komplicerat, det handlar mer om att komma nära kundens hjärta, känna till dess utmaningar och om du har relationen så vet du vad som kommer uppfattas som intressant. Tänk på de historier som ger ”Aha”- eller ”wow”-känsla, ofta ligger de i utkanten av ditt erbjudande men kan kopplas till ditt företag och produkt.