Jakten på verklig förändring – The knights who say MIH

Det svåra är aldrig att man inte vet vad man ska göra. Det svåra är att göra det man vet att man ska göra. Varje dag.

Vi på Upsales ser det här löpande när vi är ute träffar företag. Alla har höga ambitioner och vill massor men det är få som verkligen genomför. Alla springer runt och är ”busy being busy”.

Prospektering av nya kunder är ett bra exempel. Det finns inte en enda säljchef som inte vet hur avgörande det är för att kunna växa och öka sin försäljning, men ytterst få har en genomarbetad och fungerande prospektering. Det vanliga är att man hoppas att säljaren själv ska lösa ekvationen (eller att man gett upp och köper in tjänsten).

Ett annat exempel där det är ”mycket snack och väldigt lite verkstad” är hur B2B-företag ska digitalisera sin sälj- och marknadsprocess. Även här ”vet” alla om det redan och kan ge massor med exempel på potentialen med webb, sociala medier, digital kommunikation etc. Dock är det få om någon som har riktigt lyckats. Det brukar låta i stil med ”vi har inga resurser” eller ”det funkar inte för oss”.

Som leverantör av mjukvara, vars enda uppgift är att hjälpa företag med ovan, blir man lätt frustrerad och besviken över situationen. Detta tills man inser att man är en del av problemet!

Vi har gjort för lite!

Sedan länge har vi inkluderat mycket service och hjälp i vår mjukvara, vilket skiljt oss från övriga branschen och varit en av de saker kunderna uppskattat mest. Men vi behöver göra ännu mer för att leverera full förändring åt kunderna.

The Knights Who Say MIH

Nu har vi bestämt oss för att växla upp till högsta nivå. Vi har lanserat ett program som vi kallar Make It Happen (MIH) som alla kunder kommer drivas igenom. Programmet har flera steg/milstolpar där det enda som räknas är att vi uppnått förändring och att det har gett resultat.

Jobbet jag själv skulle söka på Upsales (om jag fick)

Som kundansvarig hos oss (Business Consultant) är jag högsta ansvarig för en portfölj kunder. Min huvudsakliga uppgift är att driva alla mina kunder framåt i MIH-programmet. Det är fem områden med tydliga milstolpar: Customer Data Mastery, Sales Effeciency Mastery, Pipeline Mastery, Digital Marketing Mastery och Management Mastery.

Varje milstolpe innebär en mängd saker men framförallt att kunden har skapat förändring och resultat. Ju fler milstolpar ju högre tillväxt kan kunden räkna med.

Till min hjälp som kundansvarig kommer jag ha ett team som stöttar i leveransen, allt från projektledare, programmerare, utbildare och specialister.

Jag kommer alltså jobba med strategi, mjukvara, genomförande och uppföljning. Jag kommer bli en tillväxtmotor och en avgörande faktor för mina kunder.

Är det bara jag som tycker att det här är drömjobbet? Känner du dig kanske också kallad? eller vet du någon?

Hör av dig till mig i så fall!

Johan Nilsson

VD, Upsales