Johan Nilsson, VD Upsales: ”Vårt nya eventsystem”

Inför ett frukostseminarium hösten 2014 bestämde vi oss för att testa en ny modell för hur inbjudan gick ut.

Allt fler säljare funderar över nya sätt att arbeta med prospektering. Men vilka nya sätt finns? Upsales tyckte sig ha några nyheter kring detta som kunde inspirera.

Vi gick ut i ett frukostseminarium tillsammans med en av våra många partners, Jens Edgren på Solution Selling. ”Nya sätt att prospektera” blev namnet och innehållet för seminariet.

Vi valde film som reklam för seminariet och placerade den i vår företagsblogg. Vi gick ut till utvalda kunder och prospects i kunddatabasen och publicerade också en sekvens av tre filmklipp på Linkdln och vår blogg.

Initialt bjöds 7840 personer in. 2727 läste mailen. 427 klickade på filmerna. 100 platser bokades på fyra dagar.

Det gick fort. Feedbacken vi fick var att ämnet var intressant. Det föranledde oss att bjuda in de som inte gått till ett andra event med samma tema.

I det andra utskicket bjöds 3410 personer in. 1230 läster mailen. 325 klickade. 150 platser tog slut på 24 timmar.

Den andra gången gick ännu fortare. Men många hade inte hunnit gå och hörde av sig så vi gjorde ett tredje utskick. Då kunde vi skicka med två mejl med korta klipp från tidigare seminarium, samt speglade det via Linkdln och fyllde ett nytt event med 100 nya deltagare.

Vad var nyckeln?

Genom att kombinera ett trevligt format med ett intressant innehåll och att visa det både på Linkldn och i utskick drog vi ett stort antal deltagare.

Resultatet för Upsales var 17 nya leads. Sju prospects vaknade till liv, två nya affärer samt 220 nya personer på Upsales Linkdlngrupp.

Filmerna gjorde vi själva, det behövdes ingen byrå och vi använde vår egna kanaler som dessutom nu växt med nya följare efter seminarierna.

Tips & lärdomar

– Video är populärt och vi använder Wistia av flera skäl, bland annat är det bra för sökoptimering.
– Vi har valt att lägga vårt krut på LinkedIn eftersom det är ett affärsforum. Vi tror att vi blir bättre på att finnas professionellt på en plats än att uppdatera Facebook, Instagram, Twitter och bli halvbra i alla forum. Det gör det också enklare för omvärlden att hålla koll på oss.

 

/Johan Nilsson
VD Upsales