David Dernulf, CTO Upsales: ”Världens mest klickvänliga rubrik”

Webben är full av tips på hur dina rubriker blir lästa. Här kommer ett tips från en av världens största aktörer när det kommer till att sända e-mail.

En undersökning från en av världens största aktörer för digitala utskick, MailChimp, visade att några av de mest lästa ämnesraderna var superenkla; ”Företagsnamn YYY Nyhetsbrev”, Företagsnamn XXX bjuder in på event”, ”Företagsnamn ZZZ önskar glad semester”.

Det visar sannolikt att vem avsändaren är spelar en enorm roll för att vi ska läsa och att dessa företag skickar på bra sändlistor med personer som önskar deras information samt att de sannolikt har vettiga saker att informera om .

Annorlunda är det såklart med företag som gör utskick till miljoner okända mejladresser, till personer som inte känner till företaget eller personen bakom mejlet. Där är också klickfrekvensen delar av en promille och köpfrekvensen extremt låg.

Vad fungerar?

Du vill göra utskick till befintliga kunder och kontakter som känner dig, och till nya prospects och personer du tror är intresserade av din information. Du vill att sändlistan ska växa.

Att anpassa ”Subject”-raden till mixen av de som redan känner dig och de som kanske inte känner dig så väl är antagligen hela hemligheten bakom vad som ska stå i ”subject”.

5 bästa tipsen

Här är MailChimps egna råd utifrån vad de kommit fram till genom att analysera miljontals utskick från både seriösa storbolag och mindre aktörer som kanske jobbar med spam-liknande med information.

1. Överanvända ord och ord om försäljning
Faktabaserade och kanske lite tråkiga rubriker fungerar bättre. Människor undviker numera ”Gratis” i erbjudanden som ser ut som spam. Även ord som vi ”hjälper” dig ser ut som spam i mångas ögon.

2. Personnamn
Skriv ut namnet på personen du mejlar till. Om personen känner att du vet var den bor och/eller jobbar med är det också en fördel. För- och efternamn i subject får fler klick än bara förnamn.

3. Upprepa inte
Dina olika utskick bör vara skilda från varandra både i ämnesraden och i innehållet.

4. Kort ämnesrad
Människor vill snabbt fatta beslut om de vill läsa.

5. Rakt-på-sak
Takt-fram-budskap i ämnesraden är bättre än komplicerade eller för skojiga rubriker. Frågor i ämnesraden fungerar ofta.

/David Dernulf
CTO Upsales