Gustaf Lindqvist, Ted & Gustaf: ”Från noll till 25 nya storkunder”

För att visa ett framgångsrikt exempel på hur man tänker leadsgenering för en B2B-webb lyfter Gustaf Lindqvist på webbyrån Ted & Gustaf upp ett framgångsrikt kundcase. I det här fallet ett brittiskt bolag som sysslar med ”osexiga produkter” enligt dem själva.

Jag träffade företaget för några år sedan. De hade noll konvertering på sajten. 200 besök per månad. Två leads per år. Säljarna är duktiga i mötena men deras kompetens syntes inte på webben. Företaget önskade dubbla antalet besökare och få tio förfrågningar per år.

Det låter lite, men deras kunder är stora och det får betydelse. När besökaren kommer in på sajten är ofta önskan att de rör sig framåt i de olika stegen och till slut får se hur det funkar för andra kunder.

Resten är semantik och språk, att vara begriplig och ha en grafisk design som är enkel att ta till sig.

Vi började med att skriva om innehållet på sajten. Tydliga rubriker, tydliga punktlistor och med ett språk som kunderna förstår och använder själva.

Efter en månad gick sajten från att ha rankats under 100 av Google till att hamna på förstasidan i Google sök.

Men det var inte aktuellt att skriva om allt innehåll på en gång. Företaget ville testa sig fram. Se resultat, lära. Man prioriterade vissa förändringar.

– Designen gjordes mer lustfylld
– Varje sida laddades med en avsikt
– Sidorna personifierades med säljarnas egna ansikten (vilket gjorde säljarna mer benägna att bidra till texter på webben)
– Kontakta mig knappen lades på rätt plats – när kunden är redo att ta kontakt

Man kunde enkelt mäta resultatet. Även telefonsamtal som kommit via ett exklusivt webb-nummer gjorde det möjligt att mäta telefonsamtal som kommit via webben.

Resultat blev 2000 besök per månad. 250 nya leads och 25 nya kunder. I det här fallet var det relativt enkelt att förbättra webben och dessutom räkna på resultatet.

Lärdomarna

– Det som finns på webben ska motsvara vad säljarna pratar om i säljmötena
– En sida en avsikt. Pedagogiskt, tydligt, begripligt
– Börja i små steg, lär
– Tydliga personer som avsändare
– Fånga in leads och mät resultatet

 

/Gustaf Lindqvist
Grundare Ted & Gustaf

Gustaf Lindqvist är en av grundarna för webbyrån Ted & Gustaf. Gustaf har akademisk bakgrund inom systemvetenskap och ekonomi.