Johan Nilsson, VD Upsales: ”5 bra skrivtips för webben”

Hajpen kring content marketing skapar en explosion av information på nätet. Hur ska du förhålla dig till bruset på nätet när du själv kommunicerar? Upsales VD Johan Nilsson har tipsen som hjälper.

Innehållskonsumtionen exploderar på webben men produktionen av innehåll ökar nu till vad som kallats en ”Content Shock”. Konsumenterna får mer än vad de kan ta in.

Därför är det viktigt att tänka till när det kommer till content.

Vad betyder det populära ordet ”Content”?
Det betyder innehåll. Men som företagare eller säljare tror man lätt att ”content” är något som expert måste göra. Men i de flesta fall vet man på företaget själv bäst vad kunderna vill ha för innehåll. Det finns några enkla tips för att lära sig paketera det du vill säga – utan att gå omvägen via reklambyrån.

1. Topplistor
Bjud på information med vilka tips, kunskaper och ämnen som är mest omtalade just nu.

2. Liknelser
Sätt dig själv i din kunds perspektiv. Vad kan du likna din produkt, seminarium eller event med för att fånga intresse? Vi döpte exempelvis ett seminarium till ”Gör ditt säljteam redo för Champions League” vilket fångade ett stort intresse hos våra kunder.

3. Tretal
Bjud på listor där du staplar de absolut främsta tipsen och kunskaperna.

4. Fråga/svar
Ett gammalt knep som fortfarande fungerar. Det blir personligt, en samtalsrytm känner vi igen.

5. Historier
Människor kommer inte ihåg information lika bra som vi minns historier.

All kommunikation som inte når mottagaren är brus?
Exakt. Därför är det viktigt att kunderna känner att det är företaget som själva kommunicerar med dem och att de har något att säga. ”Less is more” är ett väldigt bra en ordspråk som handlar om att respektera kundens tid och korta texten maximalt. Det tar längre tid att säga samma sak kort än långt. Lägg den tiden.

Vad är då bra innehåll?
Innehåll är dina bästa råd, tips. Du hittar dem i huvudet på de bästa säljarna, hos grundarna, produktcheferna, de med kundkontakterna. Vad pratar ni om med kunderna? Vad intresserar kunderna?

Vilka format är bra i den digitala åldern?
Att ha filmer, bilder, diagram som ”inkastare” och texter, podcast, e-books, white papers, bloggar för den som vill fördjupa sig är logiskt. Rådet är att börja med det som är enklast för kunden att ta till sig. Det är lätt att man gör för mycket. Testa och lär och gör mer av det som funkar.

 

/Johan Nilsson
VD Upsales